3. srečanje učiteljev slepih in slabovidnih učencev in dijakov

Obveščamo vas, da bo v četrtek, 18. 4. 2019, 3. SREČANJE UČITELJEV SLEPIH IN SLABOVIDNIH UČENCEV IN DIJAKOV za razredne in predmetne učitelje ter druge strokovne delavce v osnovni in srednji šoli.

Seminar bo potekal v prostorih Centra IRIS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne, Langusova ulica 8, 1000 Ljubljana.

Vsebina programa:

Seminar je namenjen seznanjanju učiteljev in profesorjev ter drugih strokovnih delavcev osnovnih in srednjih šol s stanjem socialne vključenost slepih in slabovidnih otrok in mladostnikov. Pridobivanje socialnih spretnosti je zanje pogoj za boljše vključevanje v družbo. Strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju, ki so v stiku s slepimi ali slabovidnimi učenci/dijaki, pa lahko na tem strokovnem usposabljanju pridobijo usmeritve za delo z njimi na tem področju. H kakšnemu vedenju jih spodbujati, kdaj in kje morda ustavljati. Udeleženci se bodo seznanili tudi z uporabo bele palice za slepe in spoznali, kako pomembna je za samostojnejše življenje mladih, zlasti slepih. Nekaterim slepim bela palica še vedno predstavlja stigmo v družbi, kljub vsemu pa jim omogoča boljšo orientacijo in mobilnost.

PROGRAM:

ČETRTEK, 18.4.2019

Trajanje: 4 ure

Urnik

Naslov predavanja

Predavatelj/ica

Št. ur

15.00-16.30 Bela palica v šoli Sara Češarek 2
ODMOR (15 min)
16.45-18.15 Socialna vključenost slepih in slabovidnih učencev in dijakov

 

Peter Rot

2

Seminar se izvaja v sklopu projekta Z roko v roki poMOČ in je brez kotizacije!

Prijava:

Prosimo vas, da izpolnite prijavnico najkasneje do ponedeljka, 16. 04. 2019 oz. nas kontaktirate na elektronski naslov nastja.strnad@center-iris.si ali na tel. št. 01 2442 760.